Tara_Bergstrom
New member
- Registrado
- 27 Sep 2024
- Mensajes
- 40
L’escriptora i cuinera Maria Nicolau va vistar dijous passat el club de lectura del Quadern per parlar sobre el seu segon llibre, Cremo! (Columna), un assaig sobre la cuina i la gastronomia que també inclou algunes receptes. Després del gran èxit de Cuina! O barbàrie (Ara Llibres), Nicolau s’ha convertit en una comunicadora que alerta del risc de desaparició de la cuina catalana, que cada vegada s’elabora menys a les cuines domèstiques. Amb l’energia desbordant i el to vehement que la caracteritzen, va animar els participants a “fer romesco” perquè “sinó no el farà ningú”. Molt crítica amb els llibres de receptes, que al seu parer “no serveixen per a res”, Nicolau va defensar la cuina del dia a dia, feta amb ingredients humils però bons i de proximitat, que permet fer la vida més fàcil a la gent. Després de 25 anys treballant en cuines de restaurants, Nicolau ja no cuina professionalment, però assegura que ara cuina més que mai a casa. “Ara tinc temps de fer-ho”, va explicar als assistents, entusiasmats amb el llibre.
El Club de lectura del Quadern continuarà els propers mesos a l’Estudi Toresky de Barcelona. El següent convidat el dijous 12 de desembre és Joan Jordi Miralles, que vindrà a conversar sobre Triomfador (Males Herbes). Us hi podeu inscriure en aquest enllaç
Seguir leyendo
El Club de lectura del Quadern continuarà els propers mesos a l’Estudi Toresky de Barcelona. El següent convidat el dijous 12 de desembre és Joan Jordi Miralles, que vindrà a conversar sobre Triomfador (Males Herbes). Us hi podeu inscriure en aquest enllaç
Seguir leyendo
Maria Nicolau conversa sobre ‘Cremo!’ amb els lectors de Quadern
La cuinera i escriptora va parlar sobre el seu segon llibre, que combina memòries culinàries i receptari
elpais.com